Daarom sloegen de scouts en de sp.a-jongeren de handen in elkaar met slechts één doel: een stevige stap voorwaarts zetten in een dossier dat jarenlang aansleept. De onderhandelingen met de kerkfabriek draaiden steevast op een sisser uit. Daarom richten we samen onze vraag aan het OCMW. Zij hebben 100 meter verderop een groot perceel waarop de scouts een nieuw lokaal kunnen bouwen. Let op: de stad zou enkel de grond ter beschikking stellen, de scouts bouwen op eigen houtje. In ruil kan de stedelijke speelpleinwerking tijdens de zomermaanden in het nieuwe lokaal terecht.

Een win-win situatie waarmee we honderden Herentalse kinderen een mooi en nuttig tijdverdrijf bieden. Wat lezen we in een reactie van de CD&V-jongeren? Zij keuren onze actie resoluut af. CD&V wilt blijven onderhandelen met de kerkfabriek. Willen zij opnieuw 20 jaar lang vruchteloos palaveren tot er geen enkel raam meer in het huidige lokaal staat?

Kwatongen beweren dat de scouts en de sp.a- jongeren samen geen actie mogen ondernemen. Zoiets past volgens hen niet voor (we citeren) ‘een katholieke organisatie’. Dames en heren, laat het voor eens en altijd duidelijk zijn, onze actie gaat niet over ideologie, ze gaat over speelmogelijkheden voor kinderen. Voor ALLE kinderen! Daaraan zijn partijkaarten, ‘boekskes’ van de ziekenkas of religieuze overtuigingen ondergeschikt.

De sp.a-jongeren werkten een oplossing op maat uit voor de scouts van de 5de en de12de Kempen en de sjallekens. Wij weten dat andere verenigingen eveneens met problemen kampen en ook hun zorgen zijn voor ons belangrijk. De verantwoordelijken mogen ons steeds contacteren. Wij zijn bereid om mee na te denken over een oplossing.

Tom Olyslaegers

Liese Bergen

Nico Belmans

Nathalie Van den Broeck

Kim Verwimp

Kim Van Vaerenbergh