Deze wandelingen tonen aan dat Herentals ongelooflijke stukjes natuur heeft, niet zo ver van de stadskern. We blijven hiervoor ook ijveren!

Rustgevende natuur in de rand van het centrum geeft immers levenskwaliteit aan onze inwoners. Denken we bijvoorbeeld maar aan het nakende Begijnhofpark en de Hellekens (tot aan het Olens Broek), de acties die op poten gezet worden voor het natuurgebied De Roest (dat we ook in beheer van Natuurpunt willen geven), de rustige wandelroutes in Noorderwijk en Morkhoven die gaan tot de Teunenberg in Olen. Het stadsbestuur van Herentals werkt hieraan.

 Het is dan ook voor ons, sp.a Herentals, zoals voor velen, onbegrijpelijk dat Vlaams minister van milieu, Schauvlieghe, het mes zet in de subsidies voor aankoop van kleine natuurgebieden, dat ze precies hierop 10 miljoen Euro wil besparen en zo de natuurverenigingen (Natuurpunt op kop) een klap in het gezicht geeft (cfr acties van Natuurpunt eerder). Deze kleine natuurgebieden hebben immers net een absolute meerwaarde, zoals in Herentals (en de hele Kempen) bewezen wordt. Het moeten niet alleen grote natuurgebieden in de have zijn die ondersteund worden. Een onbegrijpelijke besparing die zwaar ingrijpt in de levenskwaliteit van ons Vlamingen, en het leven zuur maakt van natuurverenigingen die hun gebieden onderhouden en open stellen voor elke Vlaming. Met zulke besparingen kunnen we als sp.a niet akkoord gaan.