Van 20 tot 26 november is het Seniorenweek, een campagne waarmee de Vlaamse Ouderenraad aandacht vraagt voor de groeiende groep senioren in de samenleving.

Sp.a lanceert een actieplan voor meer investeringen in de ouderenzorg:

  • Betaalbare ouderenzorg. Rusthuis nooit duurder dan pensioen.
  • Wachtlijsten wegwerken. In nieuwe rusthuizen investeren.
  • Meer tijd en middelen voor verzorgend personeel.
  • Uitbreiden professionele thuiszorg.
  • Geef mantelzorgers meer steun en een correcte verloning.

 

 “Die aandacht is zeer nodig”, zegt Ellen Hoebrechts, sp.a gemeenteraadslid. “Voor vier op de vijf senioren volstaat het inkomen of pensioen niet om de rusthuisfactuur te betalen. Ondertussen neemt door bezuinigingen ook het tekort aan opvangplaatsen voor zwaar zorgbehoevende senioren snel toe. Ook het verplegend personeel kampt meer en meer met personeelstekorten en besparingen. Ze krijgen nog amper tijd om senioren op een waardige manier te verzorgen.”

“Ook in Kortessem is het belangrijk om als gemeente te investeren in de ouderenzorg door te zorgen voor betaalbare seniorenflats voor alle senioren…  Een privé-initiatief met flats van ca. 300.000€ of een maandelijkse huurprijs van 720€ is niet voor ieders beurs geschikt!”

Voor sp.a is de Seniorenweek dan ook het moment bij uitstek om aandacht te vragen voor de ouderenzorg en alle mensen in de ouderenzorg een hart onder de riem te steken: de bejaardenverzorgers, poetshulpen, keukenpersoneel, de vele vrijwilligers, therapeuten en chauffeurs, de thuisverplegers, artsen en iedereen die betrokken is bij de zorg voor een oudere.