Van 20 tot 26 november is het Seniorenweek, een campagne waarmee de Vlaamse Ouderenraad samen met ouderenorganisaties aandacht vragen voor de groeiende groep senioren in de samenleving. Om het belang van de investeringen in de ouderenzorg in de verf te zetten en alle mensen in de ouderenzorg een verdiende schouderklop te geven, gaat sp.a mee op pad.

Wat vind jij? Mag de rusthuisfactuur hoger zijn dan het pensioen?

“Die aandacht is zeer nodig”, zegt John Crombez. Voor vier op de vijf senioren volstaat het inkomen of pensioen niet om de rusthuisfactuur te betalen. Ondertussen zorgt het gebrek aan investeringen door de Vlaamse overheid ervoor dat het tekort aan opvangplaatsen voor zwaar zorgbehoevende senioren snel toeneemt, met onaanvaardbare wachtlijsten en dito wachttijden als gevolg. Uit getuigenissen van het verplegend personeel blijkt dan weer dat zij door personeelstekorten en
besparingen amper tijd krijgen om senioren op een waardige manier te verzorgen.

Voor vier op de vijf senioren volstaat het inkomen of pensioen niet om de rusthuisfactuur te betalen

Voor sp.a is de Seniorenweek dan ook het moment bij uitstek om aandacht te vragen voor de ouderenzorg en alle mensen in de ouderenzorg een hart onder de riem te steken: de bejaardenverzorgers, poetshulpen, keukenpersoneel, de vele vrijwilligers, therapeuten en chauffeurs, de thuisverplegers, artsen en iedereen die betrokken is bij de zorg voor een oudere.

sp.a lanceert een actieplan voor meer investeringen in de ouderenzorg. Onze voorstellen:
- Betaalbare ouderenzorg. Rusthuis nooit duurder dan pensioen.
- Wachtlijsten wegwerken. In nieuwe rusthuizen investeren.
- Meer tijd en middelen voor verzorgend personeel.
- Uitbreiden professionele thuiszorg.
- Geef mantelzorgers meer steun en een correcte verloning.

Om het belang van de investeringen in de ouderenzorg in de verf te zetten en alle mensen in de ouderenzorg een verdiende schouderklop te geven, gaan we mee op pad.

Hieronder enkele foto's van deze actie. Op onze facebookpagina vind je er nog veel meer!