Op woensdag 20 en donderdag 21 juni 2018 arriveerden de twee oude havenkranen van de firma Euroports in de Oude Dokken. De grootste kraan, de ST1-kraan staat in het toekomstige Kapitein Zeppospark aan het Houtdok en zal dienst doen als uitkijkpunt van waaruit bewoners en bezoekers de volledige Oude Dokken tot aan de Dampoort kunnen overschouwen. De tweede, de Sobemai-kraan staat aan het noordelijk uiteinde van de Kleindokkaai, en zal eveneens fungeren als uitkijkpunt, maar dan richting Voorhaven en Muide. 

Kranen met een verleden

Sven Taeldeman, schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen:

'De Stad Gent wil het rijke havenverleden van de Oude Dokken laten voortleven in deze nieuwe wijk tussen de Dampoort en de Muide. De vier kranen die er nu al staan zijn nu aangevuld met deze twee historische kranen. Samen vormen ze een prachtig erfgoedlandschap dat rechtstreeks verwijst naar het maritieme verleden van dit gebied.'

De zogenaamde 'ST1-kraan' (of stukgoedkraan) weegt 370 ton, dateert van 1983 en is de hoogste van het kranenlandschap in de Oude Dokken. De kraan was eigendom van Euroports in de Gentse haven, maar werd vorig jaar aangekocht door de Stad Gent. Ondertussen kreeg deze kraan al een schilderbeurt. De ST1-kraan heeft een hijsvermogen van maar liefst 35 ton, en heeft meer dan 30 jaar dienst gedaan bij Euroports voor het laden en lossen van zowel stukgoed als bulkgoederen.

Ook de 'Sobemai-kraan' is aangekocht van Euroports. Deze kraan dateert van 1988 en weegt 150 ton. De Sobemai-kraan is een hydraulische evenwichtskraan, gemaakt volgens een Belgisch patent. Deze kraan werkte snel en precies. Door het lage energieverbruik en de snelle behandeling van goederen had de evenwichtskraan een hoog rendement.

Officiële inhuldiging op dinsdag 26 juni om 16 uur

Sven Taeldeman schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen : 'Het kranenproject in de Oude Dokken kan gerealiseerd worden dankzij de financiële steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Maar ook de voorbije jaren heeft Europa al heel wat geïnvesteerd in de herontwikkeling van de Oude Dokken. Zo subsidieerde EFRO ook de renovatie van de kaaimuren langs het Houtdok en de historische bakstenen bogen die geïntegreerd zullen worden in het Kapitein Zeppospark, de renovatie van de kaaimuren en aanleg van de woonbootsteigers in het Handelsdok en de renovatie van de kaaimuur langs het Achterdok.'

Uit dankbaarheid voor deze Europese steun, ging illustrator Kathy De Wit creatief aan de slag met een eigenwijze en 'Gentsche interpretatie' van de Europese hymne, die zij op de ST1-kraan zal schilderen. De onthulling van dit verrassende stukje poëzie vindt plaats op de officiële inhuldiging op dinsdag 26 juni om 16 uur samen met de buurtbewoners. In afwachting van de bouw van een publiek toegankelijk uitkijkplatform op de ST1-kraan, krijgen de aanwezigen die dag al de kans om de kraan te beklimmen, en 'in preview' te genieten van het spectaculaire uitzicht over de Oude Dokken.

In de loop van 2019 krijgt de ST1- kraan nog een uitkijkplatform, zodat bewoners en bezoekers de Oude Dokken tot aan de Dampoort kunnen overschouwen. De Sobemai-kraan krijgt in de loop van 2019 nog een unieke make-over, waarbij de kraan ingezet zal worden als 3D-graffiti kunstwerk.