Via verschillende projecten van de Stad Gent maken schoolkinderen kennis met gezonde voeding. Het Ouderkookateljee wil nu ook met de ouders aan de slag: eenmaal per week maken ze onder professionele begeleiding een lekkere en gezonde maaltijd klaar. De Gentse Wijkgezondheidscentra, de Brede School en de Stad Gent starten het Ouderkookateljee op als pilootproject in de wijk Dampoort - Sint-Amandsberg en krijgen daarvoor steun van Kiwanis Ghent International.

Vanaf 10 november tot en met 8 december 2017 gaan ouders van kinderen van verschillende basisscholen uit de Wijk Dampoort – Sint Amandsberg elke vrijdag aan de slag in het plaatselijk buurtcentrum om samen een gezonde maaltijd te bereiden. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de Brede Schoolmedewerkers, professionele begeleiders en een diëtist.

Elke kooksessie wordt gekoppeld aan een vorming rond gezonde voeding en opvoedingsondersteuning. Op die manier kunnen de ouders nieuwe kennis en vaardigheden opdoen om zich als gezin een gezondere levensstijl eigen te maken. De kinderen van deelnemende ouders krijgen een extra gezond tussendoortje. Later dit schooljaar worden nog 2 reeksen Ouderkookateljee gepland in andere wijken.

Resul Tapmaz: 'De eetgewoonten van jonge kinderen kunnen véél beter. Slechts 7% van de Vlaamse kinderen eet dagelijks groenten en fruit. 20% drinkt dagelijks frisdrank en 53% eet dagelijks zoete of zoute tussendoortjes. Bij kinderen uit gezinnen met een kwetsbare financieel-economische situatie is de uitdaging nog groter. Het Ouderkookateljee is een experiment om beleid te ontwikkelen als aanvulling op de reeds bestaande acties rond gezonde voeding die zich richten op schoolkinderen.'

Lees het volledige persbericht.