Pas nu, één jaar voor de lokale verkiezingen, wordt grondig nagedacht over de manier waarop de wachtlijsten in Pimboli zullen worden aangepakt, zegt sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys.  

Al in september vroeg ik de cijfers op, daaruit blijkt dat Pimboli opnieuw aan het begin en het eind van de zomervakantie kampt met een wachtlijst van 97 kinderen. Daarvan konden nog 19 kinderen op het allerlaatste nippertje een plekje krijgen.  Toen beloofde de schepen me dat er op 3 oktober een vergadering zou plaatsvinden om te bekijken hoe die wachtlijsten zouden worden weggewerkt. 

Maar het antwoord dat ik op de laatste gemeenteraad van oktober kreeg op mijn vraag naar de resultaten van die vergadering, verbaasde me nog meer, zegt Anja Vanrobaeys. Nu pas wordt met een analyse van de cijfers en problemen begonnen en wordt nagedacht over mogelijke pistes om elk kind een opvangplekje te geven. Meer nog, de schepen wenst zijn ambities nog niet kenbaar te maken. Ik had liever gezien dat die ambities één jaar voor de volgende verkiezingen al zouden zijn gerealiseerd. Bovendien hoop ik dat zijn collega van Financiën wel op de hoogte is van zijn ambities zodat hiervoor de nodige middelen kunnen worden ingeschreven in het budget voor 2018, besluit ze.  

Ik hoop in ieder geval dat de pistes die zullen worden uitgewerkt volstaan om elk kind een plekje te geven, zodat ouders met een gerust hart kunnen gaan werken.