De lonen van topmanagers van Belgacom, Bpost en NMBS worden aan banden gelegd. De federale overheid wil de loonkloof tussen topmanagers en de laagste verdieners inperken. Bruno Tobback is alvast voorstander.

Had het aan Tobback gelegen, dan stond er in het regeerakkoord een expliciet voorstel om de loonkloof tussen topmanagers en de laagste verdieners in te perken. "Ons idee is dat bij een overheidsbedrijf niemand meer mag verdienen dan de eerste minister. Helaas waren de gesprekspartners bij de onderhandelingen daar niet voor te vinden."

Hoe de regeling er moet uitzien, laat Tobback in het midden. "Ik wacht op een goed voorstel van Magnette", zo klinkt het.

Ook de vertrekpremies liggen onder vuur. "We zitten stilaan in een situatie waarin je beter af bent als je ontslagen wordt, dan wanneer je je job blijft doen. Dat gaat toch niet", aldus Tobback.

Dirk Van der Maelen is niet te spreken over de hoge verloningen van topmanagers in staatsbedrijven. "Niemand is zo'n hoog loon waard", vindt hij.

Ook Van der Maelen heeft ook kritiek op de vele buitensporige ontslagpremies en gouden handdrukken bij een bedrijf zoals Belgacom. "Bij een overheidsbedrijf is dit stuitend", aldus Van der Maelen. "Daar moet sprake zijn van een gezonde loonspanning. Of dat één tegen tien, vijftien of twintig moet zijn, daar spreek ik me niet over uit. Maar dergelijke bedragen zijn echt overdreven."