Daniël is als burgemeester zeer tevreden over de grote controleactie die de Politie in de nacht van 11 op 12 oktober heeft gehouden in de Overpoortstraat. “De Politie wil regelmatig zo'n actie doen, aangekondigd en onaangekondigd. We willen de straat als het ware ‘teruggeven’ aan de studenten, de bezoekers met slechte bedoelingen moeten er van tussen. Jongeren moeten er kunnen feesten alsof het Gentse Feesten zijn, ouders moeten op hun beide oren kunnen slapen als het gaat om de veiligheid van hun kinderen.”

Ook het merendeel van de caféuitbaters en de bezoekers waren heel tevreden over de actie. De criminaliteit in de Overpoortbuurt daalt trouwens, de laatste jaren. Alleen op het vlak van drugdealen en –gebruik moet en zal er extra inzet komen.

De camera’s die er ondertussen staan bewijzen duidelijk hun nut. We gaan nu samen met de caféuitbaters en alle andere betrokkenen een langetermijnvisie voor de Overpoortstraat opstellen. Het college heeft daarvoor een extern bureau aangeduid dat het inspraaktraject zal begeleiden. Samen gaan we voor een wijze Overpoortbuurt: ambiance én veiligheid gegarandeerd en een minimale (liefst géén natuurlijk) overlast in de buurt.