Het OCMW van Glabbeek organiseert 3 keer per jaar een groepsaankoop van stookolie. De inschrijvingsperiode voor de eerste editie van dit jaar is intussen afgesloten: liefst 132 gezinnen tekenden in en bestelden in totaal ongeveer 185.000 l. stookolie.

Door de aankopen te bundelen, kunnen we mooie kortingen op de dagprijs verkrijgen, zegt Johnny Reweghs (sp.a) OCMW Voorzitter.

Bij het afsluiten van de bestelperiode, op 25 februari 2016, bedroeg de officiële dagprijs voor leveringen van meer dan 2.000 liter : 0,4067 euro/l.

Wie via de groepsaankoop bestelde kreeg van de leverancier weer een mooie korting, zij betalen slechts 0,3415 euro/liter en dit op een moment dat de prijzen al heel laag stonden. Voor een bestelling van 2.000 liter bespaar je dus maar liefst 130 euro!

Voor wie een kleinere bestelling plaatste is de winst nog groter, zij betalen normaal immers een hogere prijs aan de leverancier. Via de gezamenlijke aankoop is de prijs voor iedereen dezelfde.

De kosten voor de gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden en zelfstandigen zijn de laatste jaren enorm toegenomen door allerhande Tax Shift maatregelen.

Wij OCMW Glabbeek (Johnny Reweghs sp.a) Voorzitter, zorgen voor onze inwoners die via deze groepsaankoop een mooie directe korting krijgen.