De paasvakantie begint vandaag! Boeken toe, laptops dicht en weg van die bureau! Hopelijk hebben jullie ook een paar dagen vrij om er eens op uit te trekken? 

In Gent hoef je je nooit te vervelen: De Krook start met een Wetenschapsfeest voor kinderen om de Jeugdboekenmaand af te sluiten. Ook de Musea hebben een uitgebreid aanbod voor kinderen. Zo zijn er STAMkampdagjes in het STAM en kan je tapijtjes leren weven in het MIAT. Er zijn ook andere workshops. In het MSK kan je nog terecht voor instaprondleidingen voor families en de tentoonstelling rond Medardo Rosso is ook de moeite waard. In het Huis van Alijn kan je terecht voor een paaszoektocht.  En in het Design museum zijn het de laatste weken voor de populaire tentoonstelling Hello Robot

En vanaf vandaag kan je dé verborgen parel van Gent zelf gaan ontdekken. Hotel D'Hane Steenhuyse, zomaar, midden in de Veldstraat. Waan je even graaf of gravin in dit fantastische paleis dat vanaf nu elke vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken valt. 

Voor mensen met een beperkt budget is er ook goed nieuws: Dienst Toerisme heeft een nieuw Rap Op Stap kantoor geopend in Ledeberg. Zij gaan samen met de mensen op zoek naar dé perfecte uitstap aan betaalbare prijzen. Want iedereen heeft recht op leuke uitstapjes tijdens de vakantie!

Goeie vakantie, geniet ervan!

Niet vergeten!

Op 22 april is er erfgoeddag in Gent. Later volgt nog meer info, maar zet het alvast in je agenda. 

Het Lichtfestival is al een tijdje gedaan, maar je kan nog altijd een beetje nagenieten hier en daar: 

MIAT: Het Miat zet de deuren van haar depot open, nog tot en met 22 juli 2018. Voor ‘Open depot: collectie licht’ selecteren collectiemedewerker Michel Delabarre en verzamelaar Antoon Devogelaere enkele bijzondere stukken uit de omvangrijke lichtcollectie van het museum. Daarnaast toont het MIAT ook affiches, reclames, folders, productcatalogi en reclamefilms die deze lichtcollectie rijk is. Meer info vind je hier.

Design Museum: In het Design museum kun je nog tot 6 mei 2018 gaan kijken naar de kinetische lichtinstallatie ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio. ‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen. Meer info vind je hier.

Lopende tentoonstellingen

Huis van Alijn:  heeft een gloednieuwe opstelling. Ze speelt in op nostalgie, en nostalgie is emotie en herkenbaarheid. Meer info

S.M.A.K. : Gerard Richter - Vrienden verzamelen - Europalia Indonsesia - Archief Raoul De Keyzer - The Photographic 1: Other Pictures. Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Meer info. Nieuwe tentoonstelling van Medardo Rosso. 

Design Museum: Hello Robot nog tot 15 april 2018. Meer info

MIAT: Meer info

Museum Dr. Guislain: over angst en emoties. Meer info

Sint-Pietersabdij: In de ban van de tijd: ver een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Meer info