Binnen enkele weken start de aanleg van Parkgebied Oude-God. In het parkgebied wordt ook een samentuin voorzien. Een samentuin is geen klassieke tuin waarbij de tuin is opgedeeld in een aantal percelen, maar een tuin waar er collectief dingen worden geplant en geoogst. Zowel buurtbewoners als de kinderen van de Parkschool zullen er kunnen tuinieren.

Schepen voor Openbaar Groen en Buurtwerking Steve D'Hulster (sp.a): "Tuinieren brengt mensen bij elkaar en dat is net wat we in het nieuwe parkgebied willen doen. Niet alleen is het een perfecte manier voor mensen uit de buurt om elkaar beter te leren kennen, voor de kinderen zal de tuin ook een grote educatieve waarde hebben."

De samentuin heeft een semi-openbaar karakter. Tijdens de schooluren zijn de poorten gesloten. Buiten de schooluren, dus na 16u en ook in weekends en schoolvakanties, zijn deze poorten open en is dit stuk dus ook publiek toegankelijk en maakt het deel uit van het openbaar parkgebied.

Binnenkort gaat een aannemer van start met de aanleg van het park tegen de lente zou alles klaar moeten zijn, ook de gemeenschappelijke moestuin.