Stad Gent wil in de Blaarmeersen, tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal, het grootste en best uitgeruste skatepark van het land bouwen. Nu een ontwerper is aangesteld voor het voorontwerp start de Stad het participatietraject op met de skate-community in Gent. Woensdag 24 mei 2017 werd een eerste inspraakmoment georganiseerd in de gemeenteraadszaal van het stadhuis. Het skatepark aan de Blaarmeersen omvat een skateplaza van 3000 vierkante meter en een indoor skatehal van 1200 vierkante meter.

De opdracht om een voorontwerp uit te tekenen voor het nieuwe skateplaza aan de Blaarmeersen werd eind april 2017 gegund aan het Nederlandse Carve, een ontwerp- en ingenieursbureau voor de openbare ruimte, gespecialiseerd in voorzieningen voor kinderen en jongeren. Op 24 mei, om 20 uur, organiseerde de Stad Gent een eerste publiek inspraakmoment gericht naar skaters in de Gemeenteraadszaal van het stadhuis. Met zo'n 50 deelnemers, heel veel ideeën en een constructieve dialoog heet het eerste van 3 publieke participatiemomenten een succes.

'We hebben steeds voorop gesteld dat de skate-community betrokken zou worden bij de realisatie van het skatepark. Het wordt hún plek, zij moeten zich er goed voelen. Met het participatietraject willen we geïnteresseerden informeren en met hen in dialoog gaan. Hun expertise en ervaring willen we gebruiken om een skatepark op maat te bouwen' zegt schepen van Sport Resul Tapmaz. 

Tijdens het eerste inspraakmoment werd het voorontwerp en de timing van het project toegelicht. Na  een uitgebreide vragenronde, was er de kans om het voorontwerp te bediscussiëren. Via een online enquête wordt daarnaast gepolst naar precieze voorkeuren: Welke constructies mogen niet ontbreken? Welke materialen genieten de voorkeur? Hoe moet het skatepark gaan heten? 

De bevraging  is tot woensdag 31 mei beschikbaar op de Facebookpagina 'Skatepark Blaarmeersen'. De resultaten van het inspraakmoment en de bevraging worden meegenomen in het verdere ontwerpproces en teruggekoppeld op het volgende inspraakmoment in het Huis van de Sport op vrijdag 9 juni 2017.

Volg de ontwikkeling van het skatepark in de Blaarmeersen via de Facebookpagina.