Het mooie weer maakt duidelijk dat de zomervakantie voor de deur staat. Duizenden landgenoten trekken de twee komende maanden naar verre vakantiebestemmingen. Maar ook dichtbij huis valt heel wat leuks te beleven. De hele zomer lang kunnen Brusselaars van de zomer in eigen stad genieten. En sinds kort kunnen ook andere landgenoten de hoofdstad beter leren kennen via Paspartoe, de kaart waarop punten te sparen en kortingen te krijgen zijn voor culturele en vrijetijdsactiviteiten. Paspartoe is nu immers ook beschikbaar voor niet-Brusselaars.

Paspartoe richt zich voortaan zowel op Brusselaars, als op bezoekers van de stad. Met je Paspartoe spaar je punten door deel te nemen aan cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten. Een overzicht van alle activiteiten kan je vinden op www.paspartoebrussel.be.

De gespaarde punten kan je nadien omzetten in tal van leuke voordelen. Zo worden Brusselaars én bezoekers aangemoedigd om de stad nog beter te leren kennen en om te genieten van de vele zomeractiviteiten. Het voordelenaanbod werd flink uitgebreid. In het welkomstpakket krijg je bijvoorbeeld een korting op een babysitdienst, of kan je 30 punten omruilen voor 6 euro korting bij elke culturele Paspartoe-partner.

Paspartoe richt zich ook specifiek op Brusselaars die in kansarmoede leven. Deze mensen kunnen deelnemen aan tal van Brusselse zomeractiviteiten aan een speciaal tarief.

“Paspartoe is voor mij zeer belangrijk omdat mensen met minder kansen zo ook kunnen genieten van de zomer in Brussel en op die manier een ander beeld krijgen van de stad”, zegt Brussels minister Pascal Smet, bevoegd voor cultuur, jeugd en sport in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) .

Maak kans op één van de 500 gratis Paspartoe’s en tal van leuke prijzen!

Om Paspartoe nog bekender te maken bij het grote publiek, en in het bijzonder bij bepaalde doelgroepen, pakt de VGC in samenwerking met Muntpunt deze zomer uit met een grootse zomercampagne.

Van 20 juni tot 30 september loopt een communicatiecampagne via verschillende media. Bovendien zal er een mobiele Paspartoe-stand zijn tijdens verschillende zomeractiviteiten, zoals Brussel Danst, Boterhammen in het park, Mixity Hip Hop, Theaterfestival Vlaanderen, Autoloze zondag, …  Aan deze stand maak je kans op één van de 500 gratis Paspartoe’s en kan je deelnemen aan een wedstrijd met tal van leuke prijzen. Tegelijkertijd loopt een online wedstrijd via www.uitinbrussel.be/paspartoewedstrijd.