Voor de vijfde keer op rij organiseert Halle Events vzw de Stroppenconcerten op de terreinen van JC Stroppen. Dit jaarlijks festival voor de hele familie, jong en oud gaat telkens door op maandagavond in de loop van juli en augustus (met uitzondering van het concert op 14 augustus, dat op een dinsdag doorgaat). De hoofdact van dit jaar is Paul Michiels. 

De Stroppenconcerten 2017 was een zeer zonnige editie! De organisatie hoopt vurig dat de weergoden hen ook dit jaar gunstig gezind zullen zijn, te meer omdat niet minder dan 9 groepen zhet beste van zichzelf zullen geven. De concerten zijn gepland op 9-16-23-30 juli en 6-14-20 en 27 augustus. Het concert op dinsdag 14 augustus zal langer duren doordat de hoofdact voorzien is om 23 uur. 

Programma 2018

Maandag 9 juli : Six & Sara. Dit is een allround party-coverband, ontstaan uit een combinatie van doorwinterde rockers, zij brengen de grootste hits van vroeger en nu.

Maandag 16 juli: V.C. De Gies. Zij presenteren u klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal, al dan niet in een nieuw kleedje gestoken, overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance waarbij zweet nog stembanden gespaard worden.

Maandag 23 juli: Diamonds on the Rocks. De ultieme Neil Diamond tributeband, zanger gitarist Kris Valvekens gezegend is met bijna identiek dezelfde stem, frasering en intonatie als Neil Diamond.

Maandag 30 juli: Mortel. Deze coverband is al jaren een begrip in covermiddens: twee oudere jongeren, samen goed voor meer dan 70 jaar podiumervaring. Mortel 2.0 komt uit het verre Alsemberg de concert weide op temperatuur brengen.

Maandag 6 augustus: Schlagershowband. Deze professionele concertband met een tiental ervaren muzikanten brengen tijdloos, door iedereen gekend en bemind, nostalgische muziekgenres. De Schlagershowband brengt het beste van onder meer Laura Lynn, Paul Severs, Willy Somers, André Hazes.... Ambiance verzekerd.

Dinsdag 14 augustus: Nouka. Een gewone coverband? Dan moet je ze eerst eens bezig zien, Nouka is een bende ouwe rotten en jonge gozers met een Rock Chick, deze stommende Rock 'n Rollmachine zal de Stroppenweide op zijn grondvesten doen daveren.

Dinsdag 14 augustus (rond 23 uur): Paul Michiels. Op 15 juni blies Paul Michiels 70 kaarsjes uit en dat is reden genoeg om een jaar lang te feesten. De artiest heeft hiervoor maar liefst 3 verrassingen in petto: een nieuwe CD eind mei, een autobiografie midden juni én een uitgebreide theatertour in het najaar.

Maandag 20 augustus: Fifties Fever. Trek die dansschoenen maar aan, leg je haar grease-retro en laat je meevoeren naar de tijd dat de mannen galant waren en de vrouwen onweerstaanbaar. Alle vezels van je lijf zullen bewegen met deze Rock 'n Roll band.

Maandag 27 augustus: Edje Ska & The Pilchards. ES&DP is een stevige Live Party Band dat enkel hits brengt met een hoog meezing-of meedansgehalte en dit met een eigen sound. 100% Live music! Deze band is pas tevreden als het publiek uit zijn dak gaat.

De concerten gaan zoals vanouds door op hetzelfde terrein. Er is opnieuw parking voorzien voor mindervaliden, alsook een uitgebreide fiets- en motorparking.

Er is slechts 1 soort drankbon ter waarde van € 2,00. Betalen kan cash of met bancontact. Er worden eveneens opnieuw standjes geplaatst met frietjes, hamburgers, pensen, ijsjes e.a.

Als experiment wordt op maandag 9 juli de G. Gezellestraat afgesloten ter hoogte van het "Kappelleke", en dit vanaf 18u30.

Verder dringt de organisatie er op aan om geen eigen drank mee te brengen. De concerten zijn GRATIS, en dat wenst men in de toekomst ook graag zo te houden.... Niettemin betreft het hier de belangrijkste bron van inkomsten.

De organisatoren danken de medewerkers van het Rode Kruis, politie, stadsbestuur, de dienst logistiek van de stad, Jeugdcentrum Stroppen, Hotel-Restaurant Alsput, Brouwerij Boon, Nederhem, Radio Victoria en de verenigingen die bij elk concert inspringen.

Voor verder vragen en informatie kan men terecht op www.stroppenconcerten.be.