Pro Heist heeft ook heel wat jonge kandidaten op de lijst. Ambitieuze jongelingen die voor de eerste maal zelf naar de stembus trekken. Graag stellen wij u voor aan Stien (18 jaar) en Nawras (19 jaar). Hun boodschap is duidelijk ‘wij willen graag een stem zijn voor de jongeren in Heist-op-den-Berg want ook hun mening is van tel.’ Wie anders kan hen beter vertegenwoordigen dan leeftijdsgenoten?

Dag Stien en Nawras, Waar zijn jullie zoal mee bezig in jullie jonge leven?

Nawras:  “Je mag Noes zeggen hoor, dit zeggen ook al mijn vrienden. (lacht) Ik ben actief in de Chiro als leider van de miniclub en studeer ook in Leuven Lichamelijke Opvoeding. Stilzitten is niet mijn ding, dus sporten en de jeugdbeweging zijn zeer belangrijk in mijn leven. 

Stien: “Ik sluit me aan bij Noes. Ik ben van kleins af actief in de turnkring Arduas waar ik nu zelf training geef aan kinderen. Dit jaar ben ik pas gestart met de opleiding Lager Onderwijs omdat ik graag met kinderen om ga dus mijn agenda is ook goed gevuld.”

Hebben jullie dan nog tijd om aan politiek te doen? 

Stien: Ja hoor, want politiek is tussen de mensen! Politiek is eigenlijk gewoon ook het dagelijkse leven van de burgers zo goed mogelijk proberen te organiseren en voor de jeugd hebben we best wat ideeën. Voor mij is het belangrijk dat kinderen en jongeren voldoende aanbod hebben zo dicht mogelijk bij huis om zich te ontplooien, sport en spel moeten voor iedereen toegankelijk zijn.”

Nawras: Inderdaad Stien! Mee de stem van onze jeugd te vertolken, daarom wil ik graag meetrekken aan het project van Pro Heist. Voldoende aanbod voor vrije tijd in Heist-op-den-Berg, ons veilig kunnen bewegen met de fiets of met de bus en wie kan hen anders beter vertegenwoordigen dan leeftijdsgenoten?