Op 3 juni viel er wat te vieren voor tal van jongens en meisjes van de provinciale school PISO in Tienen.

De leerlingen van de tweede en de derde graad met een goed tot uitmuntend attituderapport kregen er een extra SODA-attest. Hiermee kunnen ze gemakkelijker werk vinden. Niemand minder dan comedian Steven Goegebeur, bekend van ‘Mag ik u kussen’ en ‘Foute Vrienden’, reikte de attesten uit.

SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude en moet de competenties van leerlingen extra ontwikkelen zodat ze het later gemakkelijker hebben op de arbeidsmarkt.

Met het SODA-attest willen we onze leerlingen belonen voor hun correcte attitudes en op die manier hun intrinsieke motivatie versterken. Leerlingen die een extra SODA-attest krijgen, kunnen zich gratis registreren op de SODA-website en zo in contact komen met bedrijven die vakantiejobs, weekendwerk en vaste jobs aanbieden’, zegt directeur Paulette Wouters.

‘Door mee te doen met het SODA-project vergroten we de drive van onze leerlingen en geven we het technisch en beroepsonderwijs de aandacht die het verdient. De leerlingen krijgen met het SODA-attest een sterke troef in handen in hun zoektocht naar een gepaste job’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.