Stad Gent heeft een contract toegewezen aan de coöperatieve EnerGent om 5 scholen (De Toren van Babel, De Harp, Victor Carpentier, De Hotelschool, het CLW in Sint-Amandsberg) en 2 ontmoetingscentra (Melac in Zwijnaarde en het OC in Oostakker) te voorzien van zonnepanelen. Voor een vastgelegde prijs neemt de Stad de stroom af voor het gebruik in de scholen en ontmoetingscentra.

“De Stad Gent wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Om deze doelstelling te halen, besparen we niet alleen op ons energieverbruik (door extra isolatie, waterrecuperatie, stookplaatsrenovaties…) maar willen we zelf ook groene energie opwekken”, zegt Martine De Regge, schepen van Facility Management.

Martine De Regge: “We gaan op verschillende manieren te werk voor het plaatsen van zonnepanelen op onze stadsgebouwen: met eigen middelen, via het ter beschikking stellen van daken en nu voor het eerst via Burgerparticipatie. Op deze manier geven we Gentenaars de kans om mee te investeren in groene energie en werken we samen aan een klimaatneutrale stad.”