LEUVEN - Tegen de zomer moet duidelijk zijn of Leuven-bad, een zwemplek aan de Leuvense Vaartkom, technisch en praktisch mogelijk is. De eerste signalen van de potentiële partners zijn alvast positief, laat schepen Mohamed Ridouani (SP.A) optekenen.

Het Leuvense stadsbestuur investeert al enkele jaren fors in meer water in de stad. Zo bekijkt het stadsbestuur momenteel met Waterwegen en Zeekanaal of een badplaats mogelijk is aan de Vaartkom, aan het plein voor kunstencentrum Opek. Schepen Mohamed Ridouani is alvast inspiratie gaan opdoen in Helsinki en Kopenhagen. Volgens hem is de toestemming om een badplaats te bestuderen alvast op zak.

Zomer
Het wordt wellicht moeilijk om de zwemmers rechtstreeks in het Vaartwater te laten plonsen. Dat water is immers niet proper genoeg. Daarom wordt nu gedacht aan een soort badkuip met planten en houtwerk.

Het studiewerk moet tegen deze zomer afgerond zijn. Als de nodige vergunningen snel in orde zijn, maakt Ridouani zich sterk dat er tegen de zomer van 2018 gezwommen kan worden aan Leuven-bad.

(Het Nieuwsblad)