De fruitsector staat al jaren onder druk. Bij het einde van de oogst verdwijnt de problematiek ook vaak uit het oog. sp.a wil na wederom een bewogen plukseizoen nog een laatste keer met de sector samen zitten.

De Haspengouwse fruitboeren worden al enkele jaren enorm op de proef gesteld: stormschade, de Russische boycot, de Suzuki fruitvlieg, droogte, … De regering beloofde hulp maar daar is in de praktijk weinig van te merken. De fruitsector blijft opdoffers incasseren, het water staat de hele sector aan de lippen. En net zoals de appels en peren in de koelcellen verdwijnen, lijkt ook de aandacht voor de problematiek mee opgeborgen tot volgend seizoen. sp.a steekt de fruitboeren een hart onder de riem en vraagt aandacht voor hun noden. Op vrijdag 30 september ga ik daarom samen met voorzitter John Crombez en fractieleider Joris Vandenbroucke met een delegatie van de fruitsector opnieuw in gesprek. Na afloop van het gesprek gaan we ook het veld op om fruit te plukken. Dat fruit schenken ze aan de leefschool de Villa te Sint-Truiden, een school die focust op ervaringsgericht methodeonderwijs .

We nodigen u graag uit. Wanneer: vrijdag 30 september 10 uur: gesprek met vertegenwoordigers van de fruitsector - Hogenstraat 72, 3450 Geetbets 11 uur: Bert, John en Joris helpen bij de fruitpluk 12 uur: Overhandiging fruit in leefschool de Villa, Zoutstraat 63, 3800 Sint-Truiden.