Op vraag van burgemeester Jan Peeters is de lokale politie Neteland gestart met anonieme snelheidscontroles in deze uitgangsbuurt’s avonds en’s nachts.“We willen Herentals in de zomer op de kaart zetten als een gezellige en veilige horecastad waar het goed vertoeven is op onze terrasjes. Snelheidsduivels in onze zone 30 horen daar niet bij”, zegt burgemeester Jan Peeters.

Afgelopen zaterdag hield het verkeersteam vandelokale politie Neteland snelheidscontroles.

In de late avond werden in het Hofkwartier 139 voertuigen gecontroleerd. 10 bestuurders (7%) werden er verbaliseerd wegens een zware snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55km/uur.

Daarna volgde van 00.45 tot 01.45 uur een controleop de Grote Markt zelf. Van de 44 passanten registreerde de politie 2 zware overtredingen (4,5%) aan respectievelijk 53 en 47 km/uur.

Tijdens dezelfde nacht  vonden ook controles plaats aan de Augustijnenlaan waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/uur. In de avond passeerden 96 voertuigen de flitsauto en kregen 6 bestuurders (6%) een PV wegens zware snelheidsovertreding. Hier varieerden de gemeten snelheden tussen 68 en 83 km/uur. Later tijdens de nacht registreerde men op dezelfde plaats 18 passanten en geen overtreding.

De politie plant in de nabije toekomst nog soortgelijke controles.

Meer info

Burgemeester Jan Peeters
Burgemeester.Jan.Peeters@herentals.be