“We zijn heel trots op dit resultaat”, zegt topchef Axel Colonna-Cesari van sterrenrestaurant Centpourcent. Twee dagen lang kon je op de Mercado Mechelen afgelopen weekend een culinaire versie van Pekingeend eten. “En heel veel bezoekers hebben dat gedaan”, zegt Caroline Gennez van sp.a Mechelen. De opbrengst gaat volledig naar De Refuge. 

 Het Centpourcent-Mercado-gerecht was een culinaire versie van Pekingeend met gebrande en opgelegde komkommer, crème van knolselder en sweet chili van cashew noten. Heel wat bezoekers konden dat smaken. 1.100 bordjes Pekingeend zijn verkocht op de Mercado Mechelen. “Een ongelooflijk resultaat waar we heel blij mee zijn”, zegt topchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent. “We hebben heel wat positieve feedback gekregen en heel veel mensen ontmoet. Een fijn en verbindend project waar we ons graag voor geëngageerd hebben. We zijn meer dan tevreden dat we een mooi bedrag aan sociaal restaurant De Refuge kunnen overhandigen. Zo steunen we ook mensen die het financieel moeilijk hebben”, aldus de chef. “Ik bedank graag de foodsponsors en de vele vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben.”

Coördinator Bart Barbier van De Refuge, een restaurant waar mensen met een Uitpas ook terecht kunnen, is heel blij met het resultaat. “We zijn uiteraard heel content met de opbrengst. De komende wintermaanden zullen mensen met een Uitpas nog minder betalen of gratis een warme tas soep krijgen. Voor een grote groep mensen in Mechelen is geld uitgeven aan eten geen luxe. Het is fijn dat we voor hen iets extra kunnen doen. Bovendien leren zo ook meer mensen De Refuge kennen. Iedereen is welkom om hier te komen eten tijdens de lunch en onze werking te ontdekken”, aldus Bart Barbier.

Karla Celis en Caroline Gennez van sp.a Mechelen en organisatoren van Mercado Mechelen zijn trots op het resultaat. “Mercado Mechelen is een hartverwarmend project. Mensen samenbrengen rond lekker eten en drinken, onze Mechelse handelaars een podium geven voor hun producten, de samenwerking met Centpourcent en De Refuge, maar ook de werkstudenten van Profo die een handje kwamen toesteken. Dit was een project voor iedereen. Met de 4.000 euro voor De Refuge kunnen ze een concreet verschil maken voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Wij hebben heel veel trots en #2800love gevoeld dit weekend”, besluiten Gennez en Celis.