Vandaag 28 september werd de pop-up winkel van de Sociale Kruidenier officieel geopend. De CVBA-SO Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant gaat voor het experiment en popt up in de Parijsstraat in Leuven. Van 29 september tot en met 10 oktober is iedereen er welkom om er levensmiddelen te kopen.

Op die manier onderzoekt de coöperatieve onderneming of  een solidair winkelconcept met twee prijzen werkbaar is.

Dirk Masquillier en Elke De Smedt, van CVBA-SO Vlaams-Brabant stelden het pop-up project voor. Waarom een pop-up? Hoe werkt de pop-up? Wat na de pop-up?

Daarna opende Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen en economie, de pop-up winkel.

' De Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant cvba-so wil het recht op gezonde, betaalbare en duurzame voeding garanderen voor iedereen, met bijzondere aandacht voor mensen uit kansengroepen.
Ze gaan breder dan het werken voor kansengroepen alleen.  In de pop-up winkel kan iedereen inkopen komen doen. Wie een klantenkaart heeft, heeft recht op een sociaal tarief.

‘Gezond eten is niet goedkoop en dus vaak niet mogelijk voor mensen uit kansengroepen.  Met dit tijdelijk experiment willen we onderzoeken of mensen onze winkel vinden en met welke motieven ze dat doen. We willen zo testen hoe een solidair verhaal op lokaal niveau vorm kan krijgen’, zegt Elke De Smedt, projectcoördinator.

‘We zijn aandeelhouder in de CVBA-SO en ondersteunen dit mooie project met een subsidie van 90.000 euro over 3 jaar’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen en economie.

Adres: Pop-up winkel Sociale Kruidenier, Parijsstraat 53-55 in Leuven

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.