Donderdagavond 19 juni maakte nationaal sp.a-partijvoorzitter Caroline Gennez haar opwachting in zaal Mosa. Om en bij de 100 aanwezigen wilden wel eens weten wat deze uit Sint-Truiden afkomstige dame in haar mars heeft.

De mensen willen in eerste instantie een regering die een oplossing zoekt voor de afnemende koopkracht. De prijzen swingen de pan uit maar helaas is het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde voor het CD&V/N-VA kartel veel belangrijker dan de koopkracht van de mensen. Een spijtige zaak stelt Caroline.

Een behoorlijk pensioen en een goede sociale zekerheid voor IEDEREEN zijn voor sp.a altijd al belangrijke pijlers geweest. Deze regering maakt ook van deze items nauwelijks werk. De separatistische druk van N.VA, Lijst Dedecker en Vlaams Belang wegen blijkbaar op deze regering.. Verrechtsing is in Europa in de mode maar gelukkig is solidariteit in deze jachtige samenleving ook nog aan de orde op veel plaatsen in de wereld.

De soms ingewikkelde politieke boodschap die sp.a brengt (studiebeurzen, sociale zekerheid, sociale woningbouw, betaalbare bouwkavels voor IEDEREEN, etc) is helaas niet in populistische slogans te verwoorden. Daarom komt de SP.a-boodschap niet altijd goed over bij de mensen. Kiezers stappen uit frustratie wel eens over naar partijen die simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen propageren. De slogantaal die deze rechtse partijen propageren klinkt tussen pot & pint erg goed maar hun voorstellen zijn de praktijk niet realiseerbaar. Voor het socialisme is er zeker nog hoop. Geen loze beloften doen op voorhand en in stilte hard verder werken aan een goed sociaal project voor IEDEREEN is de boodschap.

sp.a Maaseik dankt via deze weg iedereen die donderdag 19 juni aanwezig was op het praatcafé met Caroline Gennez.