Drie geëngageerde mensen zetten samen met een hele reeks anderen hun schouders onder het project PRO Heist: ondermeer Sven Lambrechts, Valerie Van Den Brande en Wouter De Backer  willen zich inzetten om van Heist-op-den-Berg nog een betere gemeente te maken. Vanuit hun ervaring en leefwereld uit verschillende invalshoeken brengen ze extra inzichten.  Hierdoor Kiest PRO Heist voor een vernieuwend en verjongend project en willen wij een forum geven aan progressieve krachten.

Wij zijn alvast trots dat we met onze brede progressieve beweging heel wat geëngageerde mensen hebben gevonden die volop voor dit progressieve project willen gaan. 

Vanuit hun ervaring en leefwereld brengen ze extra inzichten

Valerie is een 22- jarige opvoedster. Ze zet zich dagdagelijks in voor mensen met een verstandelijke beperking. : “Ik kies voor PRO Heist omdat het een partij is die voor iedereen opkomt en die niet discrimineert. Ik wil mij vooral inzetten voor mensen die de meeste zorg nodig heb. Dit zie ik ook in mijn job. We moeten opkomen voor de zwakkeren in de maatschappij. ”

Sven is 40 jaar en trotse vader van twee kinderen. Sven is jeugdvoorzitter en jarenlang bestuurslid bij voetbalclub Hallaar: “Ik stel me kandidaat voor de lijst PRO Heist omdat het een team van mensen is die het goed voorhebben met Heist. Ik wil graag ijveren voor een Heist waar alle sporten belangrijk worden en waar we iedereen aan het sporten en het bewegen krijgen en dit met een degelijke infrastructuur.  Ook moeten we ervoor zorgen dat de gemeente de sportclubs blijft ondersteunen. Want het is niet simpel voor clubs om rond te komen.

Wouter is 44 jaar, werkzaam in De Kringwinkel en papa van 4 prachtige kinderen: “Ik stel me kandidaat omdat ik me wel inzetten voor het groen en het sociaal beleid. Meer groen in onze dorpskernen en zorg dragen voor de groene omgeving met landbouwactiviteiten daarbuiten is daarbij een aandachtspunt. Een sociaal beleid betekent voor mij een beleid waar iedereen meer kan zijn dan gewoon maar een inwoner.”