Het Mechelse stadsbestuur besliste vrijdag om haar volle medewerking te verlenen aan een projectweek in het teken van Mechelen Meubelstad. Basisidee is een reeks activiteiten (tentoonstellingen, workshops, netwerkmomenten,…) waarbij jongeren en bedrijven elkaar ontmoeten.

[image]
In samenwerking met een aantal partners organiseert het departement interieur & design van de Katholieke Hogeschool Mechelen deze week in november. De stad Mechelen start een werkgroep op met de verschillende partners. Schepen van Onderwijs en Lokale economie Caroline Gennez wil hiermee de samenwerking tussen hogescholen en ondernemen bevorderen en innovatieve projecten ondersteunen.
 
De start wordt gegeven in het Lamot Congrescentrum met een studiedag. Er komt ook een tentoonstelling en een wedstrijd van de eindwerken van de Vlaamse ontwerphogescholen met zo’n vijftig deelnemende eindprojecten. Er wordt nog verder onderzocht om het project uit te breiden met nieuwe ideeën zoals het verfraaien van blinde muren in de stad, het werken met etalages, de organisatie van een meubelwandeling langs het Dijlepad,… De inkomhal van het Lamotgebouw zou gebruikt worden als een soort van reclamehal en een leegstaande winkel als ‘infobalie’. Mechelen wordt zo aan een ruim publiek voorgesteld als historische meubelstad en als stad van creatieve ondernemers.
Schepen Gennez is enthousiast: “Dit project versterkt de samenwerking tussen de hogeschool en het economisch leven in onze stad. Dat willen we met het stadsbestuur ten volle ondersteunen. Het departement interieur & design van de KHM is de grootste in zijn soort in Europa. We stellen daarom de Lamotsite gratis ter beschikking en bekijken verdere samenwerking voor bepaalde projecten.”
 
De stad zal ook het idee van een meubelwandeling langs het Dijlepad verder uitwerken. De wandeling kan lopen van zetelfabriek Cammers tot aan ’t Arsenaal, waar jonge creatieve ondernemers hun prototypes rond tuinmeubilair tentoonstellen.