Vandaag 21 oktober werd de provinciale steun aan arbeidszorg voorgesteld. Marc Florquin, gedeputeerde voor economie, gaf in Den Ateljee in Wezemaal uitleg over provinciale inzet voor arbeidszorg.

Wat moet je doen als je wil werken maar je kan niet terecht in het gewone of beschermde tewerkstellingscircuit? Voor deze mensen is er arbeidszorg als laatste vangnet. Arbeidszorg is vrijwilligerswerk, maar dan wel met intensieve begeleiding.

Een job geeft structuur en zin aan je leven, je leert mensen kennen en verwerft er een inkomen mee. Maar kansarmoede, psychische problemen, een arbeidsbeperking of andere omstandigheden maken een job in het reguliere of beschermde tewerkstellingscircuit niet voor iedereen haalbaar. Arbeidszorg biedt dan een oplossing”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en gelijke kansen.

De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar 300.000 euro subsidies aan 22 arbeidszorginitiatieven. 90 personen kunnen dankzij deze subsidies rekenen op een arbeidszorgplaats.

Den Ateljee uit Wezemaal ontvangt dit jaar 6.667 euro subsidies van de provincie. Hiermee kunnen ze 2 extra arbeidszorgmedewerkers inschakelen op hun werkplaats. Op dit moment begeleiden ze zelfs 4 arbeidszorgmedewerkers. Sommigen van hen vervaardigen crea-producten, anderen helpen mee aan de K-Lumet aanmaakblokjes.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.