In Schaarbeek trekken PS en sp.a samen naar de kiezer voor de verkiezingen van 14 oktober 2018. Dat keurden de Algemene Vergaderingen van beide partijen vanavond goed. Matthieu Degrez (PS) is lijsttrekker en Hannelore Goeman (sp.a) staat als tweede op de lijst PS-sp.a. De twee delen de ambitie om van Schaarbeek een gemeente voor iedereen te maken: voor jong en oud, voor voetgangers en fietsers, voor Schaarbekenaars die op zoek zijn naar een woning of naar werk. Hun focus ligt op de wijken in ‘Laag Schaarbeek’.

De socialisten van Schaarbeek trekken de kaart van de vernieuwing : Matthieu Degrez, 34 jaar en Hannelore Goeman, 33 jaar, zetelen nog niet in de gemeenteraad maar willen zich samen engageren voor Schaarbeek. Ze krijgen uiteraard de steun van een resem meer ervaren kandidaten.

Hannelore Goeman:

“Schaarbeek heeft nood aan een nieuwe energie. We wonen in een prachtige gemeente, maar ik zie ook wat er fout loopt. Nergens zijn er zoveel jongeren, nergens zo weinig ruimte om hun ding te doen. Ook de verkeersveiligheid wordt veel te weinig au sérieux genomen. Waar zijn de fietspaden en straten waar je veilig kan rondwandelen? Dat willen wij veranderen”

Matthieu Degrez :

“Wij delen dezelfde ambitie. Wij willen aan de slag voor àlle Schaarbekenaren. Daarom bundelen we onze krachten. Ik zeg niet dat alles slecht is in Schaarbeek, we moeten eerlijk blijven. Maar er zijn een aantal domeinen waar de huidige meerderheid duidelijk gefaald heeft. Waarom zijn de sociale woningen nog niet gerenoveerd? Er moeten er trouwens nog bijgebouwd worden. Mensen leven in mensonwaardige omstandigheden.”

Voor Matthieu en Hannelore is de groeiende dualisering van de gemeente een van dé grote  uitdagingen. De gemeente moet daarom duidelijke keuzes maken die het samenleven promoten.

PS en sp.a trekken in kartel naar de kiezer en zullen een ‘PS-sp.a-lijst’ indienen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hun doel is om volgende legislatuur mee te besturen en een stevige portie ambitie en solidariteit toe te voegen aan het huidige beleid.

Het volledige programma en de samenstelling van de lijst worden binnenkort bekendgemaakt. 

 

Contact:

Matthieu Degrez (PS) – 0472 60 46 33

Hannelore Goeman (sp.a) – 0486 65 90 10