Broos Claerhout is jeugdwerker en sinds 4 jaar professioneel actief bij Radio Quindo, het unieke medialab voor en door Kortrijkse jongeren. Claerhout begeleidt er jongeren, met speciale aandacht voor kwetsbare jongeren, bij het maken van media (radioprogramma's, videowerk, redactionele bijdragen, on line-berichtgeving). In 2016 kregen hij en zijn team het bezoek van koningin Mathilde als erkenning voor de uitzonderlijke combinatie van sociaal werk en het maken van media door en voor jongeren.

Broos wil een stem geven aan alle jongeren: 'Er loopt zoveel beschikbaar en soms miskend talent rond. Jonge mensen die zich zo graag willen inzetten voor onze stad. Laat ons die uitgestoken hand aannemen.'

Broos Claerhout behaalde in Kortrijk zijn diploma van sociaal werker en schreef onlangs een pleidooi voor het versterken van de rol van sociaal werk en tegen de bureaucratisering van hulpverlening. Broos is als vrijwilliger voorzitter van de organisatie 'Kansen voor Kinderen', een vzw die zorgeloze vakanties organiseert voor kwetsbare kinderen tot 12 jaar.

Hij combineert zijn professioneel en vrijwillig engagement met een masteropleiding Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij woont samen met zijn partner in de Theodoor Sevenslaan in Kortrijk.

Voor meer info:

- Broos Claerhout 0494/14 80 05

- Philippe De Coene 0477/45 32 32 – Lijsttrekker