Voor de 2de maal organiseerden de culturele organisaties Curieus en Linx+ het muziekfeest Music Mayday. Op 1 mei geven ze aan vier groepen met een lokale binding de kans om de harten van het publiek te veroveren. Diegene die daar het best in slaagt, krijgt de publieksprijs van 500 euro.

“Op die manier bieden we mooie kansen aan bands die op zoek zijn naar podiumervaring en die als beginnende artiesten wel een duwtje in de rug verdienen” zegt Curieus voorzitter Julien Vandenhoucke. “Tegelijk maken we van 1 mei ook wat het moet zijn: een feestdag”.


Dat de nood hieraan hoog is, mag blijken uit de 38 bands die zich voor het event aanmeldden. Een jury met onder andere leden van de Kunstacademie ging dan over tot de selectie van de vier bands die elk 30 minuten speeltijd krijgen. Dit jaar waren dit Amajunzi, Crêpe Brulée, Refands en Konvoï.

Finaal werd de wedstrijd gewonnen door de vier jonge Ronsenaars van Refands. De organisatoren hopen nu dat ze net als de winnaars van vorig jaar, de punkrockband KALF, meer speelkansen zullen krijgen binnen en buiten Ronse. Een opsteker is dat ze in elk geval worden opgenomen in het voorprogramma van Ronse Opscène. “Ook wij geven graag kansen aan lokaal talent” vertelt sterke man Peter Decordier.


“We hopen dat we volgend jaar een derde editie van Music Mayday kunnen organiseren” blikt Julien Vandenhoucke vooruit. Het zou mooi zijn indien we nog meer sponsors wisten te verzamelen zodat we ook de andere deelnemers toch iets zouden kunnen schenken.