De werken in de Rijkswachtstraat kregen wat de lijden onder d evele regen maar de einddatum blijft behouden. Schepen van Openbare werken, Bieke Moerman, zet de planning nog eventjes op een rijtje:

PLANNING

In de eerste fase is de aannemer klaar met het plaatsen van de onderfundering. De boordsteengreppel werd reeds gegoten.

Ter voorbereiding van een volgende streng van ongeveer 50 meter is de zone asfalt opgebroken. De riolering wordt er deze week (midden januari) geplaatst.

Aan het kruispunt Rederijkerstraat worden de voorbereidingen  getroffen voor het plaatsen van de vluchtheuvel.

Het plaatsen van de hellingsvlakken en de printbeton op het verhoogde gedeelte zal enkele weken in beslag nemen (incl uitharding.

Langs de binnenkant zal over de voetpad en graszone een uitweg gemaakt worden zodat het plaatselijk verkeer nog door kan tot in de wijk.


VERTRAGING?

 Er is op heden een vertraging van drie weken opgelopen tijdens de werken waardoor de eerste fase pas in de tweede helft van februari af zal zijn. Die vertraging is te wijten aan de sneeuw en regen van de laatste weken. Bij die drie weken is het plaatsen van de extra rioolstreng in fase twee reeds gerekend wat een kleine voorsprong in de tweede fase betekent.

Als einddatum blijven we streven naar het bouwverlof deze zomer wat volgens de planning zeker haalbaar blijft.


FIETSPAD

 Het fietspad zal niet in beton <orden uitgevoerd, zoals eerst voorzien, maar in speciaal door Lithobeton ontworpen rode fietspadklinkers zijn. Deze zijn rood van kleur en hebben een extra groot formaat van 15 cm op 30 wat voor minder voegen zorgt. Ook hebben ze geen vellingkant wat voor een beter rijcomfort zorgt.

De reden voor deze aanpassing is dat de meeste nutsleidingen onder het fietspad liggen en door de verouderde en leegstaande woningen langs de weg zullen in de komende jaren hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe aansluitingen aangevraagd worden van de nutsmaatschappijen. Telkens er een nieuwe aansluiting wordt aangevraagd zal het fietspad moeten worden opengebroken om deze werken uit te kunnen voeren. Doordat er nu gekozen is voor klinkers zullen deze herstellingen na uitvoering niet meer zichtbaar zijn. Mochten we dit niet gedaan hebben zou het fietspad er binnen enkele jaren als een lappendeken uitzien.