“Regenboog.Rood”, sp.a op de barricade voor LGBT’s

sp.a heeft vanavond haar vernieuwde LGBT-netwerk onthuld tijdens een kick-off event in de Beursschouwburg in Brussel. “Regenboog.Rood” wordt  de motor voor nieuwe en noodzakelijke wetsvoorstellen om de rechten van alle LGBT’s (lesbian, gay, bisexual, transgender) nog te versterken.

Sinds jaar en dag staat sp.a op de barricade voor de rechten van alle LGBT’s (lesbian, gay, bisexual, transgender). Zo zorgde sp.a onder meer voor een radicale doorbraak met de antidiscriminatiewet en de openstelling van het huwelijk en adoptie voor iedereen.

Maar ook in deze nieuwe tijden is er flink wat werk aan de winkel om de rechten van LGBT’s te vrijwaren. Zo was er woensdag nog een aangrijpend opiniestuk in De Standaard van een jonge student met als titel ‘Als hand in hand lopen een risico is’. ‘Ik voel mij in steek gelaten door de politiek’, schreef hij letterlijk.

Met “Regenboog.Rood” wil sp.a haar koplopers- en voortrekkersrol aanhouden. Het nieuwe LGBT-netwerk zal zich focussen op het lokale beleid inzake LGBT-rechten, het bredere maatschappelijk welzijn van de holebi’s en transgenders verbeteren, actie ondernemen om geweld tegen holebi’s en transgenders te stoppen en hun rechten versterken. Via haar LGBT-netwerk wil sp.a van onderuit de vinger aan de pols houden en inspiratie opdoen om het baanbrekend werk van weleer voort te zetten.

Iedereen die mee aan de slag wil met “Regenboog.Rood” kan terecht op regenboogrood@s-p-a.be of facebook.com/regenboogrood