Op 16 mei 2017, in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, wordt aan Casa Rosa in de Kammerstraat een permanent regenboogelement voorgesteld. De muurschildering staat symbool voor Gent als holebi- en transgendervriendelijke stad.
 
'De Stad Gent is een pionier op het vlak van Gelijke Kansen en holebibeleid in Vlaanderen. Ook vandaag voeren we een beleid dat actief inzet op LGBT-acceptatie' zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz. 'We geven het beleid vorm in afstemming met LGBT-middenveldorganisaties, jongerenorganisaties, de Universiteit Gent, de Politie, Unia regio Gent en vertegenwoordigers van etnisch-culturele minderheden.'

Vorig jaar werd op 17 mei 2016 het Regenboogactieplan 2016-2017 voorgesteld. Het Regenboogactieplan omvat 27 acties om van Gent een meer holebi- en transgendervriendelijke stad te maken. De acties zijn er op gericht Gentenaars bewuster te maken, meer gelijke kansen te scheppen, Gentse holebi’s en transgenders te ondersteunen, de veiligheid te verhogen en aandacht in de beeldvorming.

Eén van de engagementen uit het Regenboogactieplan is de realisatie van een permanent regenboogelement in de stad. Op 16 mei 2017 om 17u30 wordt een muurschildering voorgesteld aan Casa Rosa, het Gentse roze huis. Op dat moment wordt ook het Regenboogactieplan 2017-2018 voorgesteld en worden de werken toegelicht die Casa Rosa met steun van de Stad Gent zal uitvoeren in haar gebouw. Op 17 mei 2017, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, wordt op verschillende plaatsen verspreid over de stad de regenboogvlag gehesen. 

Lees hier het volledige Regenboogactieplan 2016-2017