“Zo komt die zogenoemde tax shift van deze regering helemaal niet ten goede aan ‘iedereen die werkt’, zoals premier Charles Michel en zijn collega’s beweren”, zegt Karin Temmerman. “Wij toonden dat donderdag al meteen aan. Die 100 euro extra voor wie werkt, klopte niet van in het begin. Stilaan vallen de maskers af.”

“Nu luidt het dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt nog werk op de plank heeft om alles uit te klaren. Bovendien zegt de premier vandaag in de krant dat wie meer dan 2.400 euro bruto/maand verdient, geen aanspraak kan maken op die 100 euro. Tja, zo gaat het wel héél snel natuurlijk. De puzzelstukjes vallen uit elkaar. In amper twee dagen geeft de regering impliciet toe dat de tax shift eigenlijk een ‘no shift’ is.”

“Meer nog, de regering De Wever-Michel beschouwt elke werknemer die meer verdient dan 2.400 euro bruto als een grootverdiener. Dat zijn dus de grote vermogens met andere woorden? Il faut le faire. De extra facturen in het onderwijs, kinderopvang, openbaar vervoer en de oplopende energiefactuur (tot meer dan 250 euro), krijgen de werknemers in dit land daarentegen wel vlotjes voorgeschoteld. De tax shift van deze regering is op die manier niet meer of niet minder dan een belastingverhoging voor alle gezinnen”, besluit Karin Temmerman.