“Na anderhalf jaar hard werk is het resultaat van de Panama Commissie, die de strijd tegen fraude en belastingontwijking moest verbeteren, veel te mager”, zegt Peter Vanvelthoven. Hij is boos en teleurgesteld dat de strijd tegen fraude achteruitgaat met deze regering.

Peter Vanvelthoven betreurt dat deze regering niet wilde wijken over de afkoopwet. "Grote fraudeurs mogen van N-VA, Open Vld, MR en CD&V hun gevangenisstraf blijven afkopen. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat ze veel geld hebben. Met sp.a willen wij dat grote fraude altijd en overal keihard aangepakt wordt. Wie op grote schaal de boel belazert, moet altijd voor de rechter komen.”

“Daarnaast is er ook geen doorbraak op vlak van het bankgeheim”, gaat Peter Vanvelthoven verder. sp.a wil het bankgeheim helemaal opheffen en wil dat informatie over financiële inkomsten structureel doorstroomt van de banken naar de fiscus.


“Deze regering draait de klok gewoon terug in de strijd tegen fraude in plaats van vooruit”, besluit Peter Vanvelthoven.