In de voorbije maanden werd aangetoond dat discriminatie op de arbeidsmarkt wel degelijk een probleem is. Zo bleek uit een onderzoek van het Minderhedenforum dat 2 op 3 bedrijven in de dienstenchequesector ingaat op de vraag van een klant om geen allochtone poetshulp te sturen.

“Praktijktests zijn, mits een degelijk juridisch kader, één van de weinig manieren om die discriminatie te achterhalen en de betrokkenen ter verantwoording te kunnen roepen”, legt Meryame Kitir uit. “Wij pleiten dan ook al langer voor deze praktijktesten en waren blij dat we gehoor kregen bij CD&V. Maar zij komen daar nu terug op.”

Want in de resolutie van de meerderheid is er geen plaats voor de algemene invoering van praktijktests. De overheid mag enkel binnen haar eigen diensten optreden. In de private sector komt er een erg complex systeem van zelfregulering per sector dat pas na overleg met de sociale partners zal worden ingevoerd.

“Het zal jaren duren vooraleer dat systeem van kracht is”, licht Meryame Kitir toe. “Nu al blijkt dat er zoveel tussenstappen worden voorzien vooraleer het tot een rechtszaak kan komen. De kans op een kordate sanctie is quasi onbestaande. En net die duidelijke bestraffing van discriminatie is erg belangrijk om het gedrag van werkgevers te veranderen.”

“Ons voorstel is al klaar en ligt op tafel met een duidelijk kader voor praktijktests. Wij willen de tussenstap van zelfregulering overslaan en de inspectie meteen de bevoegdheid geven om gerichte, anonieme inspecties te doen en in geval van vaststelling van discriminatie meteen naar de rechtbank te stappen. Dat is efficiënter, minder tijdrovend en heeft een veel sterker ontradend effect”, besluit Meryame Kitir.