In Brugge gaat het dezer dagen nog maar over één onderwerp: de mogelijke titel van Club. De horeca is er alvast klaar voor en ook het stadsbestuur en politie staan klaar om een eventueel feest vlot te laten verlopen. Eén en ander is dinsdagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Burgemeester Renaat Landuyt van Brugge (SP.A) verwacht dat bij een kampioenstitel op zondag het feestgedruis organisch zal groeien in de buurt van het stadion van Club. Rond het stadion is alvast een grote perimeter vastgelegd waarbinnen alle straten worden afgezet voor het verkeer. 

De officiële huldiging volgt de dag nadien op de Burg. "Daar staat nu al een podium dat perfect kan dienst doen voor de huldiging', zegt Landuyt. De spelers zullen zich met de fiets verplaatsen van 't Zand, over de drukke Steenstraat naar de Burg. Die fiets is overigens niet toevallig gekozen. Officieus klinkt het dat de viering niet te veel mag lijken op die van AA Gent vorig jaar. De spelers van La Gantoise trokken toen met bootjes door het stadscentrum. Dat zou ook in Brugge kunnen, maar dat gebeurt dus niet. Met de fietsverplaatsing wil Brugge ook de claim om startplaats van de Ronde van Vlaanderen te kunnen blijven, kracht bijzetten.

Bloedprocessie

Op de Burg komt ook een groot scherm waarop spelers en fans de hoogtepunten van het afgelopen seizoen opnieuw kunnen beleven. "We verwachten ons aan een dubbele Bloedprocessie zondag en maandag. Vooral maandag denken we dat het aantal supporters kan oplopen tot 60.000", aldus Landuyt. Als Brugge zondag toch zou verliezen, dan verschuift de planning gewoon naar de volgende wedstrijd. Het podium op de Burg blijft ook gewoon staan zolang als dat nodig is. 

Zoals bij iedere risicowedstrijd is de politie zondag massaal aanwezig in Brugge, maar over de extra inzet van ordetroepen is dinsdag niet gesproken. Ook de politie gaat er immers vanuit dat Brugge zondag gewoon kampioen wordt en dat het hoofdzakelijk feest zal zijn in de straten van de stad. Landuyt houdt het op een zuinige 1-0. Zijn partijgenoot en sportschepen Annick Lambrecht op 2-0 en korpschef Dirk Van Nuffel op 3-1. "Met een glansrol voor Lior Refaelov", voegt hij eraan toe. 

Kostuums

Tot slot was er nog een kleine sneer aan Anderlecht-coryfee Michel Verschueren. Die liet onlangs optekenen dat de supporters van Club Brugge hem nog vier pakken verschuldigd zijn. Iedere keer als hij in Brugge komt, hangt zijn pak immers vol bier. "Verschueren hoeft zich geen zorgen te maken. We hebben een kostuum of tien voor hem klaarliggen. Waarvan eentje in blauw-zwart, dat spreekt voor zich', aldus Landuyt.