In 2015 nam de stad het voormalig parochiaal centrum in erfpacht tegen een symbolische vergoeding van 1 euro. Vanaf maandag 3 april starten de nodige renovatiewerken.

Op maandag 3 april 2017 is het dan eindelijk zover: het ontmoetingscentrum ’t Reigersnest op het dorpsplein van Koolkerke wordt grondig gerenoveerd. De kostprijs bedraagt 500.000 euro. Architect Hans De Vliegher (Architectenbureau Ariës uit Brugge) werd aangezocht om een plan te tekenen rekening houdend met de structuren van het gebouw. Platgooien en heropbouwen waren geen opties. Verschillende ontwerpplannen werden opgemaakt en besproken.

Het resultaat zal mogen worden gezien: op de benedenverdieping een grote feestzaal die op z’n beurt in twee delen kan worden opgesplitst. De keuken wordt professioneel uitgerust zodat een feest met een grote groep geen enkel probleem vormt. Op de bovenverdieping richten we eveneens twee zalen in: een grote vergaderzaal en een kleinere congreszaal, uitgerust met beamer en geluidsinstallatie. Het verenigingsleven werd op de hoogte gebracht van de timing van de werkzaamheden, de gevolgen voor hun werking en de eventuele alternatieve locaties waardoor de werkzaamheden met zo weinig mogelijk hinder kunnen aangevat worden. De werkzaamheden moeten zijn voltooid tegen Kerstmis 2017. 

De lokale verenigingen worden tot de opening geholpen door onder andere de basisschool, de harmonie en de krachtbalvereniging.

Wie de werken wil opvolgen kan terecht op de website: www.reigersnest.eu

Lissewege volgt

Daarnaast plannen we een investeringenpakket van dezelfde grootheid in gemeenschapsinfrastructuur voor Lissewege. De aankoop van de “Regenboogsite” – waar nu verschillende verenigingen gehuisvest worden - jegens het Gemeenschapsonderwijs, was de noodzakelijke eerste stap daarvoor. Hierover later meer.