De kleine loods op de Citadel vormt een ideale locatie voor de repetitieruimte. Ze is goed bereikbaar met de fiets of met de auto, er is een ruime parking en er is geen geluidsoverlast voor omwonenden. De repetitiebox isvoorzien van een drumkit (exclusief cymbalen, pedaal en clutches), 4 vaste zangmonitors, een mengtafel, 4 zangmicro's, 4 microstatieven en 2 verlengsnoeren met stekker.

De officiële opening vond plaats op 25 maart met optredens van enkele Diestse bands en dj's. Alle groepen kunnen de ruimte huren aan een lage prijs. Reserveren is eenvoudig en gebeurt in tijdsblokken van telkens drie uur.

Schepen van Jeugd Murat Celik is tevreden met deze realisatie: "Als schepen van Jeugd ben ik vooral blij om de wens van de getalenteerde jeugd in mijn stad te kunnen verwezenlijken. Gezien de vraag van de jeugd naar zo'n repetitieruimte was hier dringend nood aan. Ook met andere initiatieven zullen we blijven inzetten op de jeugd." Ook gemeenteraadslid Sara Naten juicht dit initiatief toe: "Repetitieruimte voor jonge bands is in veel steden en gemeenten een heikel thema. We mogen dan ook fier zijn dat we dit in Diest zo snel gerealiseerd hebben."