Het Stadsbestuur organiseerde de hulde voor alle ‘Gentse Olympiërs’, atleten die wonen in Gent, hier trainen of geboren zijn. 11 topatleten tekenden aanwezig, waaronder 2 medaillewinnaars: Diederick Schelfhout, Jonas Van de Steene, Florian Van Acker (goud in tafeltennis op paralympische spelen), Anneleen Monsieur, Seppe Van Holsbeke Florent Van Aubel (zilver met de Belgian Lions in het hockey op de olympische zomerspelen), Evi Van Acker, Ruben Scheire, Goegebuer Tom, Bashir Abdi en Gaëlle Mys. Sportschepen Resul Tapmaz vertegenwoordigde het college.

‘Gent is niet alleen een stad van kennis en cultuur, Gent is ook een fantastische sportstad. Dat wordt eens te meer bewezen met de grote en succesvolle Gentse delegatie in Rio. Met de officiële hulde wil het stadsbestuur haar respect uitdrukken voor de fantastische prestaties van onze olympiërs en onze paralympiërs’, zegt burgemeester Daniël Termont (sp.a).

‘De prestaties van de Gentse olympiërs zijn bijzonder belangrijk voor Gentse sportende jeugd. Deze voorbeelden doen dromen van een fantastische sportcarrière. Er is veel potentieel aanwezig in Gent; we hebben een rijk landschap aan sportclubs en werd de laatste 15 jaar sterk geïnvesteerd in kwalitatieve sportinfrastructuur’ aldus schepen Resul Tapmaz (sp.a).

Zowel het BOIC als Parantee waren vertegenwoordigd. Als presentje kreeg elke atleet een trui van Negenduust Clothing en het boek Gantoise 150.