De ‘waterproof’ rolstoel kwam er op vraag van het OCMW en van het gemeentebestuur van Evergem aan Bond Moyson om zo de wekelijkse sessies revalidatiezwemmen in het gemeentelijk zwembad te sponsoren. Zo’n rolstoel is in combinatie met een zwembadlift noodzakelijk om de revazwemmers, die een fysieke of motorische beperking hebben of die revalideren van een operatie van en naar het zwembad te verplaatsen.


Niet alleen heeft ziekenfonds Bond Moyson zulke rolstoelen in het aanbod van zijn Mediotheek, de schenking past ook helemaal in de visie van partner VFG. De VFG-medewerkers zetten zich namelijk jaar na jaar in om de fysieke toegankelijkheid van publieke gebouwen te bevorderen. “Zo hebben we gemerkt dat de toegankelijkheid van zwembaden in Vlaanderen wel wat beter kan”, vertelt Jeremy Henderickx, Coördinator van VFG Oost-Vlaanderen. Het streefdoel van VFG is integrale toegankelijkheid. Dit betekent dat iedereen overal vlot naartoe kan, overal binnen kan én bovendien gebruik kan maken van alle goederen en diensten.
De speciale doucherolstoel ter waarde van 1033 euro heeft een extra hoge roestweerstand en zit in het aanbod van de Mediotheek van Bond Moyson waar je hulpmiddelen en gezondheidsproducten kan kopen of huren.
Praktisch

De overhandiging van de rolstoel gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Joeri De Maertelaere en gemeenteraadslid Johan Van Hove van sp.a.

Meer info:

Contactpersoon ter plaatse: Jeremy Henderick | Coördinator VFG Oost-Vlaanderen,
M 0478 74 36 27, E Jeremy.Henderick@vfg.be
Persmateriaal: Persbericht
Voor alle persafspraken kunt u terecht bij Tom Bosman | directeur marketing en communicatie
M 0478 65 00 01, E tom.bosman@bondmoyson.be