Leuvens schepen Mohamed Ridouani (SP.A) heeft zaterdag als enige Leuvenaar en enige politicus deelgenomen aan de 27ste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Een team van Vlamingen nam het in een dictee op tegen de Nederlanders, gevolgd door een finale met de twee beste spellers aan elke zijde. Samen met veertien BV's, waaronder actrice Ruth Beeckmans, ondernemer Wouter Torfs en schrijver Marnix Peeters zwoegde Ridouani een avond lang op de tekst die Nederlands auteur A.F.Th. Van der Heijden voor de gelegenheid schreef.

Ridouani bracht het er met zeventien fouten goed van af. Daarmee bleef hij ruim onder het gemiddelde van 21 fouten bij de Vlaamse prominenten.

“Sommige woorden zijn zo exotisch en speciaal dat het geen eenvoudige opdracht is. Het foutenaantal kan snel oplopen. Ik ben bijzonder tevreden en eerlijk gezegd ook opgelucht dat ik niet ben afgegaan als een gieter. Het was een heel geestige, spannende avond”, zei Ridouani. Hij was ook onder de indruk van het decor, de Eerste Kamer in Den Haag.

“Het was een heel toffe avond, met een gezellige bende. We hebben geprobeerd om de soms wat stijve bedoening die het Groot Dictee kan zijn wat op te vrolijken. Net voor de finale begon, hebben we met alle Vlamingen onze finalisten aangemoedigd met een ‘haka’, de bekende strijddans van de Nieuw-Zeelandse rugbyspelers.” Met succes, want Vlaanderen won met een spannende finale de spellingstrijd van Nederland.

Bron: Het Nieuwsblad