Dinsdag 18/4 startte in Turnhout de 25ste editie van het succesvolle MOOOV filmfestival. Tot en met zondag 30 april kan je genieten van 601 vertoningen van 98 films uit 48 landen, en dat in 8 Vlaamse steden. Voor de provincie Antwerpen is dat in Turnhout en Lier. Gedeputeerde Rik Röttger opende deze avond de jubileumeditie in Utopolis Turnhout. Daar werdde film Bar Hahar, in aanwezigheid van de jonge cineaste Maysaloun Hamoud, getoond.
 
 Het MOOOV filmfestival legt op deze jubileumeditie de focus onder meer op schrijvers en dichters in cinema en heeft aandacht voor de vluchtelingenproblematiek. Ook inheemse en Colombiaanse cinema staan in de kijker. Het festival vertoont kwaliteitsfilms en topdocumentaires met zicht op de wereld en met de focus op bewustmaking en internationale solidariteit.

 Gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Mondiaal Beleid: “De provincie Antwerpen ondersteunt dit festival met veel overtuiging. Films en documentaires zijn het medium bij uitstek om mensen bewust te maken van de wereld om hen heen. Ze verruimen de blik en dagen de toeschouwers uit om de wereld vanuit een ander en breder perspectief te bekijken.”

 Het volledige programma met alle films, documentaires, filmconcerten, panelgesprekken en de uitreiking van de MOOOV Oeuvre Award en de Canvas-award kan je raadplegen op de festivalwebsite. Je kan er tickets reserveren en je eigen festivalplanning samenstellen.

Programma: www.mooov.be