Onder de leuze ‘een hart voor Ronse’ trokken we naar de kiezer. Met een programma waarin opnieuw wordt geïnvesteerd in onderwijs, zorg en duurzame jobs en niet enkel in beton. Een programma met aandacht voor alle wijken en niet enkel het centrum. Een programma die alle Ronsenaars verbindt en niet opdeelt in hokjes. Het geloof tijdens de campagne bleef groeien want veel Ronsenaars waren het met die boodschap eens. Dat bleek ook uit de stemmen: liefst 1.000 stemmen meer voor de linkse partijen: sp.a, groen en PVDA.

 

Alleen zijn de stemmen op links verdeeld over drie partijen en die op rechts verzameld bij de NVA. In ons kiesstelsel betekent dit minder zetels en dus minder slagkracht. Sp.a behaalde finaal 18% en 6 zetels. Minder dan gehoopt, maar nog steeds met kop en schouders de sterkste linkse partij in Ronse. Wij danken de Ronsenaars voor het vertrouwen dat zij aan onze partij heeft geschonken. Onze zes verkozen mandatarissen zijn Pol Kerckhove, Allal Abdellati, Gunther Deriemaker, Koen Haelters, Jean-Pierre Stockman en Björn Bordon. Zij zullen vanuit de gemeenteraad het bestuur blijven bestoken met kritische vragen en concrete voorstellen en dit in het belang van alle Ronsenaars.

Op de provincielijsten haalde Julien Vandenhoucke een mooi resultaat van 909 voorkeurstemmen binnen Ronse. Met 2.807 stemmen binnen de provincie wordt hij de eerste opvolger.


In de komende maanden wenst Freddy Verkruyssen verder te werken aan de verjonging en vernieuwing van de partij. Een aantal jongeren werden bij deze verkiezingen gelanceerd. Aan ons nu om ze verder te ondersteunen zodat zij binnen zes jaar nog meer het verschil kunnen maken.