De gemeente Bredene wil nog voor de zomer een rotonde inrichten in de Sluizenstraat ter hoogte van de Blauwe Sluis. De gemeente is al jarenlang vragende partij om de toegangsweg herin te richten. Er werden in de voorbije jaren al enkele ingrepen gedaan om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo werd onder meer een wegversmalling voorzien aan de Blauwe Sluis. 

De Vlaamse overheid had aanvankelijk centen voorzien om de belangrijke toegangsweg te moderniseren. "Nu blijkt dat de werken opnieuw uitgesteld worden, hebben we besloten om zelf in te grijpen. De herinrichting is noodzakelijk en het is jammer dat de Vlaamse overheid de middelen

hiervoor heeft geschrapt", zegt burgemeester Steve Vandenberghe. In plaats van de wegversmalling komt nu een rotonde. "Het zicht is niet optimaal en de toegang tot onze gemeente oogt slordig. We zullen nu in eigen beheer een rotonde met een beeldbepalend element voorzien, waarmee we ook de veiligheid kunnen verhogen. We zullen geen grote kosten doen, omdat het nog altijd de bedoeling is om het punt op termijn grondig aan te pakken", zegt Vandenberghe. De werken zouden voor de zomer klaar zijn.