De Gentbrugse Meersen worden de laatste jaren stap voor stap omgetoverd tot een echte groenpool waar Gentenaars naar hartenlust kunnen wandelen, spelen, fietsen,… Er is ook erg veel te vertellen over het gebied. Om het verhaal van het gebied bekend te maken bij een breed publiek, hebben de Stad Gent en Natuurpunt Gent de handen in elkaar geslagen en samen een boek gemaakt. De opbrengst van de verkoop van het erg mooie boek (322 pagina’s!), met veel schitterende foto’s, gaat naar de aankoop van nieuwe gronden in het noordelijke deel van het gebied. ‘Dat elk verkocht boek helpt om de volledige inrichting van de Gentbrugse Meersen mogelijk te maken, is de kers op de taart', zegt Rudy.

Boekvoorstelling praktisch

Iedereen is van harte uitgenodigd op de feestelijke boekvoorstelling op zondag 26 maart om 13.30 uur in De Vierde Zaal, Driebeekstraat 2, 9050 Gentbrugge.

  • 13.30 uur: onthaal met een hapje en een drankje
  • 14 uur: boekvoorstelling door Rudy Coddens, schepen van Openbaar Groen, en Chris Steenwegen, Algemeen Directeur van Natuurpunt Vlaanderen
  • 15 uur: wandelaars kunnen het gebied ontdekken in 3 thematische wandelingen, onder begeleiding van een deskundige gids.

Het boek kan ter plekke gekocht worden. Aanrader!