Het Europese City Festival in Tallin (Estland) bekroonde onze Taskforce Vluchtelingen van de Stad Gent met het Urbact Good practice-label. De jury prijsde de Gentse aanpak om op een proactieve en gecoördineerde aanpak mensen op de vlucht te ondersteunen bij hun integratieproces in Gent, delen OCMW-voorzitter en schepen Rudy Coddens (voorzitter van de Taskforce Vluchtelingen) en schepen van Welzijn Resul Tapmaz mee.

Rudy Coddens: ''De Taskforce Vluchtelingen werd opgericht in 2015 en is uitgegroeid tot een gecoördineerde samenwerking tussen het beleid, de verschillende betrokken administraties, het middenveld, burgers én bedrijven''. Vanuit de concrete noden van de persoon op de vlucht wordt er voor elk levensdomein (gezondheid&welzijn, taal, wonen, werk, onderwijs...) functionele netwerken opgericht, met het perspectief op zelfredzaamheid, vult Resul Tapmaz verder aan.

Dit Urbact-label is in de eerste plaats een 'dankjewel' aan iedereen die zich hiervoor ingezet heeft. Het is voor onze stad Gent een aanmoediging om op deze ingeslagen weg verder te gaan, besluit Rudy Coddens.