Elk jaar zet de Stad Gent tijdens de Dag van het Park (dit jaar op 28 mei) een Gents park in de kijker. Dit jaar is dat Overmeers, vlakbij het Sint-Pietersstation. Sp.a-schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens nodigt iedereen uit om op 28 mei, tussen 14 en 18 uur,  dit minder gekende stuk groen te ontdekken. Er zijn tal van activiteiten voor het hele gezin voorzien. 

‘Overmeers is 6,8 hectare groot en werd geopend in 2013. Sindsdien is het park er alleen maar mooier op geworden’, vertelt Rudy. Voor de kleinsten zijn er natuurverhalen, er is grime, de Ledebirds  treden op, er is een natuurspeurtocht, de suikerpoppenfee deelt snoepjes uit, …. Voor de wat grotere Gentenaars is er onder andere een eetbare plantenwandeling, een workshop moestuinieren, een fotozoektocht, …En nog veel meer uiteraard, kom het vooral zelf ontdekken!   

Bijzondere aandacht gaat naar de Gentse soort van het jaar, het lieveheersbeestje. Kindjes worden uitgenodigd om als lieveheersbeestje naar het park te komen.

Praktisch

Alle activiteiten zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Er is een ingang aan de Sint-Denijslaan en aan de kant van de Valentin Vaerwyckweg.

Voor alle info: www.stad.gent/dagvanhetpark