Op zondag 22 oktober 2017  lanceren schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens, TreinTramBus en Natuurpunt de nieuwe Groene Haltewandeling ‘Meersen en Trage Wegen’.  Iedereen welkom om 10uur aan het station van Drongen.

Groene Haltewandelingen focussen op de combinatie wandelen en openbaar vervoer. Het zijn uitgestippelde wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station of bushalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij.

Rudy Coddens legt uit: “Deze eenvoudige, maar aantrekkelijke formule brengen we opnieuw in de praktijk in Gent. Na Het Groene Westerringspoor en Gentbrugse Meersen is dit al de derde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de Stad Gent. Startpunt is deze keer het station van Drongen. De nieuwe route verkent een reeks trage wegen in Drongen en loopt door natuurgebied De Assels langs de pittoreske oevers van de Leie. Via de Blaarmeersen en het buurtpark Overmeers bereikt de wandeling het Sint-Pietersstation, een van de drukste stations van het land. Een groter contrast met het Drongense meersenlandschap, waar je je op het platteland waant, is nauwelijks denkbaar.”

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus. Op deze manier wil de organisatie mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen. Het concept slaat aan: intussen zijn er al meer dan 40 Groene Haltewandelingen in heel België.

Delphine Grandsart, projectverantwoordelijke Groene Halte bij TreinTramBus

Praktisch

Iedereen is welkom aan het startpunt, het station van Drongen (Drongenstationstraat), voor de lancering van de Groene Haltewandeling ‘Meersen en trage wegen’ op zondag 22 oktober.

  • 10 u: Voorstelling van de nieuwe wandeling door Rudy Coddens, OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen en Delphine Grandsart, projectverantwoordelijke Groene Halte bij TreinTramBus, met aansluitend receptie.
  • 11 u: Start geleide wandelingen van 9km (begeleiding door Natuurpunt) of 14km (begeleiding door TreinTramBus).

Wie wil kan ook individueel op pad (6, 9 of 14 km). De brochure is de hele voormiddag (9-13 u) gratis verkrijgbaar aan de infostand aan het station van Drongen.

Na 22 oktober is de wandelbrochure gratis te verkrijgen in de Stadswinkel, bij Gent Info, de Dienst Toerisme, de Groendienst, TreinTramBus en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. De brochure zal ook te downloaden zijn op www.stad.gent (zoekterm: Groene Haltewandeling) en op www.groenehalte.be.