Het project Dampoort KnapT OP! wist zich een plaats te veroveren op de shortlist van de radicale vernieuwers.  De bedoeling van dit project is om de woonsituatie van kwetsbare gezinnen gezonder, veiliger en energiezuiniger te maken. Door de noodkopers te ondersteunen willen we vermijden dat deze gezinnen in de problemen zouden komen en afhankelijk worden van het OCMW voor hun huisvesting.’ Dit is dus een succesvol en innovatief Gents pilootproject!

Het project werd daarom geselecteerd voor 'Radicale Vernieuwers',  en wedstrijd van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij. Samen gingen ze op zoek naar burgers, bedrijven, maatschappelijke bewegingen, overheden of instellingen die met hun nieuwe tegendraadse, onverwachte en trendsettende ideeën streven naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, verstedelijking, eenzaamheid, zorg, enz.

Samen met 9 andere kandidaten dingen we naar de juryprijs of publieksprijs. Bij die laatste prijs kunnen jullie ons helpen! Stem voor Dampoort KnapT OP! als jouw favoriete radicale vernieuwer op https://radio1.be/de-radicale-vernieuwers-shortlist. Wie de meeste stemmen haalt, hoor je in de Hautekiet finale uitzending op Radio 1 op 02 juni tussen 09:00 en 10:00 uur.